18 iunie 2021

MASTER UNIVERSITATEA "LUCIAN BLAGA" din SIBIU: TRADUCERE SPECIALIZATĂ ȘI INTERPRETARE DE CONFERINȚĂ. LIMBA FRANCEZĂ

Durata studiilor - 2 ani, 120 credite, Acreditat ARACIS, locuri subvenționate.
Perioada de înscriere la concurs
Înscrieri: 8-16 iulie 2021
lnterviu: 17 iulie 2021
Confirmare loc: 21-24 iulie 2021
Acest program masteral urmărește dezvoltarea următoarelor COMPETENȚE :
• Aprofundarea cunoştinţelor legate de limba franceză (A), precum şi de terminologia ştiinţifică, în vederea comunicării și dezvoltării de proiecte în limba A, într-un cadru larg de contexte profesionale şi culturale.
• Cunoaşterea teoriilor moderne din domeniul traductologiei, al interpretariatului simultan și consecutiv și al limbajelor de specialitate şi aplicarea corectă a conceptelor şi metodelor de lucru specifice domeniului de studiu.
• Capacitatea de a traduce (traducere generală și specializată) din limba franceză în limba română şi retur texte din domenii de interes larg şi specializate (economic, juridic, administrativ, informatic etc.), precum şi dobândirea de competenţe în activitatea de interpretariat, de subtitrare/ supratitrare şi dublare a documentelor audio/ video.
• Capacitatea de comunicare (verbală şi scrisă) interpersonală şi publică eficientă în limba franceză într-un cadru larg de contexte profesionale şi culturale, precum şi utilizarea registrelor stilistice în funcţie de contextul comunicaţional.
• Utilizarea adecvată a tehnicilor de documentare, căutare, clasificare şi stocare a informaţiei, folosirea programelor informatice (dicţionare electronice, baze de date), stăpânirea bazelor tehnoredactării şi corecturii de texte, folosirea programelor de tehnoredactare a documentelor pe calculator şi a tehnicilor de arhivare a documentelor.
• Capacitatea de a explica şi a interpreta fenomenele de interferenţă culturală.

Pentru informații suplimentare - aici.

Mettre en situation vos apprenants de FLE !

  Placer l'apprenant au cœur  d'un environnement social et culturel  pour le motiver et favoriser son apprentissage Lundi 13 Mai de ...